Spirulina

SpirulinaDėžutėje 100 kapsulių.

Spirulina - tai nepaprastas vertingų mitybinių medžiagų kompleksas ir vienas geriausių visiškai natūralių baltymų šaltinių. Pagal mitybinių medžiagų kiekį 1 g spirulinos atitinka 1 kg šviežių daržovių. 100 g spirulinos yra 60-70 g baltymų (3 kartus daugiau už sojų pupeles). Spirulinos baltymai labai lengvai įsisavinami, įsisavinimo koeficientas siekia 65-80%. Spirulinoje yra 18 rūšių amino rūgščių (iš kurių 8 nepakeičiamos, t.y. nesintezuojamos žmogaus organizme), kai kurios iš jų augaliniame maiste praktiškai nesutinkamos. Spirulinoje taip pat yra daug mikroelementų - geležies, kalcio, natrio, kalio, vario, magnio, mangano, cinko, fosforo, seleno, daugelis vitaminų, beta karotino, nukleino rūgščių, gama-linoleninės rūgšties, fermentų ir kt.
Spirulina - ypatingai geras geležies ir vitamino B12 šaltinis.

Vienas iš prioritetinių Jungtinių tautų organizacijos Tūkstantmečio vystymosi tikslų (Millennium Development Goals) - spręsti nepakankamos mitybos visame pasaulyje problemą, kelti mitybos lygį bei gerinti visuomenės sveikatą panaudojant spiruliną kaip turtingą ir lengvai įsisavinamą pagrindinių baltymų, mikroelementų ir vitaminų šaltinį (http://www.iimsam.org).

Sudėtis:

  • mikrodumblių Spirulina platensis milteliai;
  • magnio stearatas;
  • želatina.

Tiens Spirulina yra ypač vertingas produktas nusilpusiems, nepilnavertiškai besimaitinantiems (tame tarpe vegetarams), dažnai sergantiems, silpno imuniteto, persirgusiems virusinės ir kitos kilmės infekcinėmis bei chroniškomis ligomis, kaip bendrai organizmą stiprinanti ir detoksikuoti padedanti priemonė sergantiems onkologinėmis ligomis, dirbantiems kenksmingomis sąlygomis, žmonėms, kenčiantiems nuo sunkios formos deguonies bado audiniuose.

Spiruliną tinka naudoti veido kaukėms.

Kaina - 88 Lt
Dalis informacijos apie produktą pašalinta atitinkamai Lietuvos higienos normos HN 17:2003 „maisto papildai“ 19 punktui: „Ženklinant, pristatant bei reklamuojant maisto papildus draudžiama nurodyti ar užsiminti apie gydomąsias ar nuo ligų saugančias savybes“.